Ravintolisät

D-vitamiini - jos olet lukenut aiheesta jo tarpeeksi, niin lue kuitenkin vielä tämä!

Tämä on aihe, josta ei voi kirjoittaa liikaa maassamme, jossa auringonvaloa saadaan vain vähäinen määrä yli 6 kk vuodesta. Toivottavasti sinua ei tarvitse enää vakuutella, kuinka tärkeää on ottaa laadukasta D-vitamiinilisää päivittäin. Ja jos oikein onnistut, kerro tästä myös ystävillesi.

Äskettäin julkaistiin uudet ravitsemussuositukset, joissa paljon puhutun D-vitamiinin suositusta nostettiin 7,5 milligrammasta 10 milligramman (mg) päiväannokseen. Luvut eivät varmasti kerro monille mitään eikä aina tarvitsekaan, kunhan ymmärtää asioiden seuraukset.

Ihmiskielellä tämä voi tarkoitta seuraavaa: meidän kehomme D-vitamiinivarastot riittävät korkeintaan kesästä suunnilleen jouluun saakka. Sen jälkeen kehon D-vitamiinivarastoja ei ole enää jäljellä. Kun D-vitamiinivarastot vähenevät, se tarkoittaa luonnollisesti sitä, että veren D-vitamiinipitoisuus vähenee, mitä sen ei missään nimessä pitäisi tehdä. Varastostahan kuuluisi ottaa vasta sitten, kun jotakin oikeasti tarvitsee.

Meidän kehomme on ihmeellinen rakennelma, koska se muodostaa D-vitamiinia auringonvalosta. Mikäli siis käyt ulkomailla ja saat aurinkoa paljaalle iholle joka päivä, saat silloin myös D-vitamiinia. Mutta mikäli et käy ulkomailla, tulisi sinun sitä suuremmalla syyllä ottaa D-vitamiinia ravintolisänä. Kun emme saa suoraa auringonvaloa päivittäin, tarkoittaa se sitä, että kehomme käyttää D-vitamiinia varastosta.

D-vitaamiinisuihkeet

Huom! Aurinkorasvat estävät D-vitamiinin valmistuksen kropassa, koska aurinkorasvat estävät kaikkien säteilyiden pääsyn iholle; myös UVB:n, jonka avulla juuri D-vitamiinia syntyy. Aurinkoa voi hyvinkin ottaa vähän kerrallaan ilman myrkyllisiä aurinkorasvoja. Mikäli palat helposti, mikä ei myöskään ole tarkoitus, voit käyttää mm. kookosrasvaa aurinko-ja ihovoiteena.

Yksi hyvin tärkeä kysymys on, mitä D-vitamiini valmistetta käytät? Valitettavasti ei ole yhdentekevää mistä ostat vitamiinisi, vaikka niin voisi luulla. Synteettisesti eli keinotekoisesti tehdyt vitamiinit voivat aiheuttaa enemmän haittoja kuin hyötyjä.

Haluatko tietää, miten vältät synteettisesti valmistetut vitamiinit? Voimme kertoa sen verran, että suurin osa marketin tuotteista on synteettisiä vitamiineja. Vastaavia löytyy myös apteekin hyllyltä. Helpoin tapa saada laadukkaampi tuote on marssia suoraan luontaistuotekauppaan.

Olemme huomanneet, että moni ajattelee pelkästään rahaa, kun puhutaan terveellisestä ruoasta ja lisäravinteista. Se on ihan ymmärrettävää. Niin ajattelimme mekin vielä silloin, kunnes perehdyimme paremmin asiaan. Etenkin, kun aloimme huomaamaan, miten paljon parempi olo saavutetaan nimeonomaan aidolla, puhtaalla ja luontaisella ruoalla.

D-vitamiinin puutosoireita voivat olla väsymys, erilaiset neurologiset oireet esim. Alzheimer ja Parkinson, diabetes sekä osteoporoosi, joissa D-vitamiinin puutos voi olla osatekijänä. D-vitamiini vaikuttaa myös kalsiumin imeytymiseen. Suomessa on edelleen maailman korkeimmat osteoporoositilastot, vaikka samalla meillä juodaan eniten maitoa koko maailmassa! Tästä voidaan päätellä, että maito, jota ostamme kaupasta  ei todellakaan ole se paras lähde D-vitamiinille ja kalsiumille.

D-vitamiini toimii myös hormonina, koska se tuottaa maksassa kalsidoli-nimistä hormonia. Tämä ketjureaktio on tärkeää meidän yleisterveydellemme.

Mietitään jälleen, mistä sitten voisimme saada D-vitamiinia helposti, vaivattomasti ja kaiken lisäksi kohtuulliseen hintaan! Tämä sopii erinomaisesti myös lapsille, sillä suosittelemme D-vitamiinia suihkemuodossa.

Terveyssuihkeet eli Nordic Health Sprays maahantuo laadukkaita vitamiinisuihkeita ja kaiken lisäksi ne maistuvat hyviltä! Itse olemme siirtyneet suihkevitaaminien käyttäjiksi, koska se tuntuu monesti luonnollisemmalta kuin kapseleina otettu versio ja se imeytyykin heti suun limakalvoilta.

Tämä on syy, miksi terveyssuihkeista tulee koko ajan kertomuksia siitä, miten juuri esim. D-vitamiinitasot ovat monille nousseet, vaikka muut tabletit eivät ole aikaisemmin toimineet. Se johtuu yksinkertaisesti siitä, että monilla meistä on huonokuntoinen suolisto, jonka läpi ei vaan imeydy tärkeitä ravinteita eikä siis paljon muutakaan.

Kun suolistomme on huonossa kunnossa, tulee helposti oksennusrefleksi, kun tabletti pitäisi nielaista. D-vitamiini pitäisi kuitenkin saada jostakin ja suolistokin olisi paremmassa kunnossa, jos se saisi D-vitamiinia. Nordic Health Sprays ovat tuoneet vastauksen tähän ongelmaan, mikä on hieno asia.

Terveyssuihkeisiin voit tutustua vielä tarkemmin Terveyssuihkeiden kotisivuilla.